Petrovac na moru

o mestu

Petrovac na moru

Petrovac na moru je malo turističko mesto smešteno na polovini puta između Budve i Bara. Samo mesto je idealno za letovanje mladih porodica sa decom. Zaštitni znak Petrovca je njegovo utvrđenje “Lazaret”. Silazeći sa njega ulazi se u malu pešačku ulicu koja prati gradsku plažu do “Malog Brda”. Šetalište je ispunjeno starim objektima od kojih se izdvaja zgrada “Crvena Komuna”.

PETROVAC PLAŽE

Petrovac na moru sa svojih 5 plaža

Plaže

Otvoreno more

Plaže u Petrovcu su “Gradska”, plaža “Lučice”, “Buljarice”, “Perazića Do”, “Drobni Pjesak”. Do svih plaža je moguće doći peške, a udaljenije imaju uređene parking zone za automobile.

Kultura

Grad Teatar

Petrovac na moru svoj mir dopunjava blizinom Budve i svih kulturnih dešavanja. “Grad Teatar” je manifestaciju koju mi u našoj maloj Vili Đurić najradije posećujemo i svima preporučujemo!

Događaji

Petrovačka Noć

Zadnja subota u avgustu je tradicionalno rezervisana za “Petrovačku Noć”. Manifestaciju, vašar, zabavu, koncerte…

Plaže

Buljarice

Peščana plaža duga preko 2 km i najveća na Budvanskoj rivijeri. Uređeno za kupanje je oko pola plaže u svom delu bližem Petrovcu. Ostatak je za ljubitelje divlje prirode. Buljaica je i naseljeno mesto. Automobilom se može prići gotovo do samog mora. Ležaljke, kafei, restorani se podrazumevaju.
plaza_buljarice

Sea Dance

Svojom veličinom i lepotom zadnjih godina privlači i organizatore SEA DANCE festivala početkom septembra. Petrovac na moru je bogat sa ovoliko velikom i lepom plažom!

Plaže

Lučice

Plaža Lučice se nalazi u sledećem manjem zalivu na putu od Buljarice ka Petrovcu. Plaža Lučice je nosilac Međunarodnog priznanja “Plava zastavica”. Ekološkog standarda koji se dodeljuje plažama koje ispune tridesetdva obavezujuća kriterijuma. Smeštena je u zalivu između dva rta, okruženim šumom čempresa i borova, izdvojena od gradske buke. Jedna je od najlepših peščanih plaža na crnogorskoj obali. Parking se nalazi uz samu plažu (naplaćuje se).
plaza_lucice

Izbor gostiju Vile "Đurić"

Prepoznatljiva je po veoma zanimljivim restoranima na samom pesku, I u borovoj šumi. Preporuka I izbor većine gostiju Vile Đurić je upravo ova plaža. Razdaljina od oko 650m većini ne predstavlja razlog da ne odlazi peške na nju.

Plaže

Perazića Do

Se proteže u okruženju bivšeg hotela ”AS” I do nje se može stići najlepšom pešačkom stazom u Petrovcu kroz borovu šumu. Oko 45 minuta laganog hoda od Vile Đurić se može doživeti I kao zadovoljstvo. A kada tamo stignete ODUŠEVLJENJE. NIšta drugo vam nećemo reći osim da ćemo se tamo sigurno sretati. Proporuka vlasnika Vile Đurić!
plaza_perazica_do

Plaže

Drobni Pjesak

Nalazi se na pravcu ka Budvi I do nje se dolazi automobilom. Njen zapravo najveći problem I jeste do nje doći zbog veoma strmog spuštanja sa magistrale. Međutim svakom najdražem želimo da preporučimo odlazak na ovo mesto. Preporuka je brodom, ali sve to pada u zaborav kada jednom do tamo dođete. SAVRŠENSTO slobode, lepote, divljine, samo hrabro…
plaza_drobi_pjesak

Plaže

Gradska plaža Petrovac na moru